Internetwinkels.jouwweb.nl

Button-down overhemden

Ben je van plan een nieuw overhemd te kopen? Misschien is een overhemd met een button-down boord iets voor jou. Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je natuurlijk eerst weten wat een button-down boord eigenlijk is. Button down overhemden hebben een kraag waarvan de punten vastgemaakt zijn met een knoopje. Deze knoop is bij de casual overhemden vaak zichtbaar. Button-down overhemden voor professionele gelegenheden hebben een verborgen knoopje. Maar waarom een knoopje, waar dient dit voor?

 

Een sportief overhemd

De button-down overhemden zijn ontstaan dankzij de polo sport. De oprichters van Amerika’s  allereerste kleermakerszaak, de Brooks Brothers hebben dit hemd uitgevonden. De veelal sportieve klanten die zij over de vloer kregen, wilden een hemd waarvan de boord niet zou hinderen bij het sporten. Dankzij de knoopjes op de graag werd dit probleem zeer eenvoudig opgelost. In Europa is het button-down overhemd niet zo bekend. Mogelijk door deze Amerikaanse voorgeschiedenis verschillen de stijlgewoontes met die van Europa. In de VS is het zeer gebruikelijk om te werken met een button-down hemd. Hier in Europa is dit veel minder aanvaard. Tenzij je natuurlijk kiest voor het overhemd met de knoopjes die niet zichtbaar zijn, de zogenaamde hidden button-down hemden.

 

 

Butto-Down hemd kopen

Onze collectie Button-Down Overhemden is erg ruim, maar wij willen vooral dat je tussen ons ruime aanbod snel de juiste keus kunt maken. Het hemd dat perfect bij jou past voor de gelegenheid waarvoor het bedoeld is, moet je met een paar klikken op je muis kunnen vinden. Naast de handige en zeer duidelijke website zijn wij ook erg secuur op de kwaliteit van de overhemden die wij verkopen. De stoffen, gebruikte weeftechnieken, de pasvorm en afwerking worden zeer streng gecontroleerd voordat we een overhemd in ons assortiment opnemen. Klant is koning en als koning heeft u recht op een perfect overhemd!